Het bestuur bestaat uit de volgende personen:


Regina Ertman – Voorzitter.

Mijn naam is Regina Ertmann en ik woon met mijn gezin in Amsterdam.  Ik ben getrouwd met Ruud en samen hebben we twee fantastische kinderen: Renzo geadopteerd uit Guatemala (in 2000) en Yente, onze Chinese dochter, die in 2004 ons gezin kwam verrijken . Inderdaad: een Guatemalteek en een Chinese met een Duitse achternaam, een echt werelds gezin dus.Ik vind het belangrijk dat er een vereniging is voor ouders en kinderen die door adoptie en Guatemala aan elkaar zijn verbonden. Dat biedt voor ouders een mogelijkheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen en goede en minder goede dingen met elkaar te delen.  Ook denk ik dat het belangrijk is dat onze vereniging er is voor onze kinderen, mochten zij (later) behoefte hebben aan contact met andere Guatemalteekse kinderen in Nederland.

 

Als vereniging proberen we een platform te zijn voor verschillende initiatieven en projecten in Guatemala, zodat we ook een bijdrage leveren voor het land waar onze kinderen zijn geboren.  Ik ben blij dat ik daaraan mijn steentje mag bijdragen!

 

René Snoek Secretaris.

Hallo, mijn naam is René Snoek en ben getrouwd met Mieke en wij hebben 2 kinderen .

Jorge die komt uit Guatemala en is 10 jaar en Lynn Komt uit China.
Wij wonen in het mooie dorpje Erp Noord-Brabant waar het erg gezellig is.
Wat ik belangrijk vind is dat de verenging voort moet blijven  bestaan.
Daarom ben ik ook in het bestuur gegaan.
Verder wil ik zeggen laten we met ze allen voor  zorgen dat dit door blijft gaan.

 

 

 

 

Petra Robben Penningmeester.

In de zomer van het jaar 2000 zijn Berend en ik naar Guatemala gereisd. Een zomervakantie met als doel kennis te maken met het land, want wij hadden net onze adoptiepapieren voor Guatemala ingeleverd bij St. Kind & Toekomst. Wij hebben een mooie rondreis gemaakt en de hoogtepunten, zoals Antigua, het meer van Atitlan, Chichicastenango allemaal gezien. Een paar dagen na terugkeer in Nederland hebben wij te horen gekregen dat wij de ouders van Sander konden worden. En zo is het gekomen dat wij in het jaar 2000 nogmaals, maar dit keer in de winter, naar Guatemala zijn gegaan.

De vereniging bestaat in het jaar 2010 tien jaar. En ik vind het belangrijk dat er minimaal nog eens tien jaren bij komen. Daarom heb ik mij kandidaat gesteld voor een functie in het bestuur. Ik draag er graag mijn steentje aan bij dat er vanuit Nederland een band is met Guatemala. Een ‘band’ in de ruimste zin van het woord: informatie verzamelen en verstrekken over Guatemala, contact hebben en houden met personen en instanties die met Guatemala te maken hebben en vooral een band scheppen tussen de leden van de vereniging. Uiteindelijk hebben wij allemaal dezelfde interesses en belangen: hoe gaat het met onze Guatemalteekjes in Nederland en hoe is het in het land van herkomst.

Graag stel ik mij kandidaat. Ik ben Petra Robben, woon in Gieten (Drenthe) en heb een zoon uit Guatemala. Hij heet Sander Keulen en kijkt altijd uit naar de Guateniñosdag. Voor hem en voor die andere kinderen (met hun ouders) wil ik mij inzetten voor de vereniging Guateniños.

 

 

Hans Reurings Redacteur Nieuwsbrief en Moderator website.

Hallo, Ik ben Hans , getrouwd met Annemarie en heb 2 zonen. Gideon, die geboren is in Guatemala en Tobias die geboren is in Bolivia.

Het is al weer bijna 11 jaar geleden, dat we naar Guatemala mochten, om onze zoon Gideon op te halen. Wat trots voelde  ik me, om daar rond te lopen met Gideon in een draagzak op mijn buik. Het trotse gevoel is altijd gebleven, voor Gideon,  maar ook voor Guatemala. Ik vind het heel belangrijk dat Gideon trots is op zijn afkomst en zijn land waar hij geboren is.

Toen er dan ook gevraagd werd aan mij om te overwegen om tot het bestuur toe te treden van Guateniños heb ik niet land  na hoeven denken. Ik vind het heel belangrijk dat Gideon in contact blijft met andere, geadopteerde, kinderen uit  Guatemala en dat zij een plek hebben om elkaar te ontmoeten.