Chiles Rellenos en Salsa de Tomate

Gevulde Chiles in tomatensaus


Begin met 1 / 2 uur te vroeg

Dit recept maakt 12 porties

Ingrediënten —

  • 12 flinke paprika
  • 1 1 / 2 pond rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 gram paneermeel
  • 10 tomaten
  • 1 ui
  • 1 / 4 theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 1 / 2 theelepel zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel plantaardige olie

Voorbereiding —

Voor de paprika’s worden verwijderd een schijfje waar de romp en gehaald
zaad. Dan mix 3 tomaten, in blokjes gesneden, 1 / 2 ui
gehakt, het broodkruim, ei, 1 1 / 2 theelepel zout en peper
met rauwe gemalen vlees en gevuld met alles wat chili.

Worden in een pot aan de overige 7 tomaten koken in een glas water en
is nog niet opgelost en het water en ze voeg 1 theelepel zout.
In een pan gebakken knoflook en 1 / 2 ui, gehakt en was
tomaten gemaakt vloeistoffen.

Paprika’s worden dan geplaatst met de openstelling parmantig binnen
salsa, vallen en links aan de kook gedurende 20 minuten.

Het kan gepaard gaan met aardappelpuree of rijst.

Aurora estilo Tapado

Tapado ‘aurora’ stijl


Ingrediënten – (voor 6 of 8 personen)

  • 8 middelgrote tomaten
  • 2 middelgrote uien
  • 4 rijpe bananen
  • 1 Lb varkensvlees rib
  • 2 kopjes water op kamertemperatuur
  • 1 / 4 kop olie
  • Zout en peper

Voorbereiding —

Snijd de tomaat en ui plakjes. Zet opzij. Was de banaan, omdat de shell wordt gebruikt in de voorbereiding. Schil zorgvuldig en reserves van de schelpen. Snij bananen in de helft overdwars, en na elke helft in 3 plakjes, langs elke weegbree (vertrekken 6 stuks). Snijd de varkensribbetjes in regelmatige porties. In een pot van zwaar materiaal, gezet in de onderste helft van het reservoir, met de buitenkant naar beneden, hetzij ter dekking van de bodem van de pot. Giet de olie en ga dan door het plaatsen van lagen van rib, banaan, tomaat en ui. Bestrooi met zout en peper en herhaal lagen tot de ingrediënten te bereiken waar. Ten slotte, hebben betrekking op de laag met de rest van de schelpen, het ophangen van de buitenkant (vandaar de naam is aangesloten). Giet water over en dek goed. Cook op een laag vuur tot ribben zijn inschrijving.

Gallo en Chicha


Begin met 1 dag van tevoren

Dit recept is voor 6-8 porties

Ingrediënten —

  • 1 Gallo jonge, goed schoongemaakt, gesneden in prooi.
  • 3 theelepels zout
  • 1 / 2 theelepel peper.
  • 4 eetlepels olie.
  • 3 kopjes kippenbouillon (kip blokjes)
  • 3 eetlepels gehakte ui
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 oz gehakte rozijnen (1 / 3 kopje)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kop gehakte tomaten ontpit
  • 4 peper gestampt.
  • 4 Nagels en
  • 1 kopje bier.

Voorbereiding —

Was en droog de haan. Laat een dag vóór kneden met zout en peper. Nou en gelijkmatig bruin de stukken in de olie. Aangezien goudstukken te koken ze in hete kip bouillon of warm water. Coccanimal tijd. Als u meer liquide u toevoegt bouillon of warm water. Het moet zacht maar goed breed en minstens 2 kopjes vloeistof. Als vlees gaar is voeg de saus: In het vet van het vlees is gebakken of een beetje meer, bak de ui, knoflook, rozijnen, kaneel, tomaten, paprika’s. Bekijk goed dit is cool pico de gallo en toevoegen aan de haan. Kook 3 minuten en voeg kruidnagel en bier.

Controleer de kruiden. Kook ten minste 10 minuten. Het bier wordt gekocht in de markt of in de frisdrank met de koele naam Suchil. Het serveert bier haan peper reepjes blik en gebeitst uien als garnering.

Cack-ik


Begin met 5 minuten van tevoren

Dit recept is voor 5 of 6 porties

Ingrediënten —

  • 5 pond kip of kalkoen.
  • Een groot hoofd knoflook
  • Een kaneelstokjes.
  • Een pond miltomate.
  • 10 of 15 tomaten.
  • 4 Chili Guaque (jeuk).
  • 10 kruidnagels (voedsel).
  • Een bosje koriander.
  • Een bosje munt.
  • Een stelletje ui stengels.
  • Achiote en zout.

Voorbereiding —

Leg het vlees met weinig water koken en de knoflook kaneel zetten.
Geroosterde tomaat, koriander, uien, miltomate, Chiles. It Blend en passeren door een zeef.
Om dit wordt toegevoegd de rest van de dingen. Dat gras totdat het gaar is.
Het wordt gegeten met rijst en tamales met foelie.

Carne en Jocon

Vlees Jocón


Begin met een paar uur … vooraf

Dit recept is voor 6 porties

Ingrediënten —

  • 1 pond rochoy, bolovique of kip
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 3 knoflook
  • 2 theelepels zout
  • 6 stengels van ui
  • 20 Miltomate
  • 4 stengels van koriander
  • 2 groene pepers (als je niet wilt wastafel) of
  • 2 groene Chiles (als u dat wilt pikant)
  • 1 ounce margarine
  • 1 / 8 theelepel peper
  • 2 eetlepels paneermeel

Voorbereiding —

Kook het vlees met 1 ui, 1 tomaat, 1 knoflook, 1 theelepel zout
bedekt met water. Doordat gekookt, verwijderen, verdeeld in stukken
gewenste grootte en plaats deze in de saus.

Saus: Pureer ui stengels, Miltomate, koriander, knoflook en pepers
paprika met twee kopjes bouillon gekookt vlees waar. Strain.
Smelt margarine, giet de saus, breng op smaak met zout en peper
gebonden met paneermeel. Ze verdrinken het vlees, laat een
kook en serveer met witte rijst.

Cack-ik



Begin met 5 minuten van tevoren

Dit recept is voor 5 of 6 porties

Ingrediënten —

·         5 pond kip of kalkoen.

·         Een groot hoofd knoflook

·         Een kaneelstokjes.

·         Een pond miltomate.

·         10 of 15 tomaten.

·         4 Chili Guaque (jeuk).

·         10 kruidnagels (voedsel).

·         Een bosje koriander.

·         Een bosje munt.

·         Een stelletje ui stengels.

·         Achiote en zout.

Voorbereiding —

Leg het vlees met weinig water koken en de knoflook kaneel zetten.
Geroosterde tomaat, koriander, uien, miltomate, Chiles. It Blend en passeren door een zeef.
Om dit wordt toegevoegd de rest van de dingen. Dat gras totdat het gaar is.
Het wordt gegeten met rijst en tamales met foelie.

 

 

Zapallito o zuchinis rellenos

courgette of gevulde courgettes


Begin met anticipatie

Dit recept is voor 6 porties

Ingrediënten —

  • Of 3 courgette courgettes
  • 1 / 4 pound kaas die goed smelt
  • 1 middelgrote wortel
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels boter
  • olie voor frituren

Voorbereiding —

Of courgette courgettes gaar in zout water. Eenmaal gekookt ze goed uitlekken in een vergiet. Dan, geraspte wortel en kaas met de bal van de rasp. In een pan zetten olie en boter, voeg de wortel en ui en een beetje Dora, ten slotte, voeg de kaas. Roer goed en die zijn gevuld met pompoen en plaats deze op een beetje meer geraspte kaas en zet een beetje bruin en gebakken. Ongeveer 15 minuten.

Caldo de Res


Begin met 2 uur van tevoren

Dit recept is voor 10 porties

Ingrediënten —

  • soep ingrediënten:
  • 2 pond rundvlees goedkoop (met of zonder been)
  • olijfolie voor browning rundvlees
  • 1 kleine tomaat, ‘x’ snijden in het ene uiteinde
  • 1 kleine ui, ‘x’ snijden in het ene uiteinde
  • 3 hele stengels bleekselderij
  • 1 hele paprika, zaad verwijderd en gehalveerd
  • 1 yucca wortel, geschild en in stukjes gesneden (of bevroren indien niet beschikbaar)
  • 1 hele wortel, geschild
  • 3 huisquiles (Mirliton, Chayote)
  • 3 maïskolf (of bevroren indien niet beschikbaar)
  • 1 kleine sluitkool, gevierendeeld
  • 2.3 hele kleine aardappelen, geschrobd
  • Sazón (Goya merk werkt goed)
  • kruiden:
  • 1 / 4 kop chiltepe Chiles (gedroogd is OK)
  • 1 / 4 kop in blokjes gesneden ui
  • 1 / 4 kop gehakte koriander
  • sap van 1 citroen

Voorbereiding —

Brown rundvlees in olie in een grote pot soep, groente toe te voegen. Voeg genoeg
water bijna fruit. Op hoog vuur, breng aan de kook.
Verminder het vuur laag, voeg sazón naar smaak. Sudderen tot fruit
worden gekookt en rundvlees mals is. Opmerking: U kunt het toevoegen of vervangen
Mei groenten wat je hebt bij de hand – groene bananen, enz..

Toast chiltepe op de bakplaat, leg dan in de mortel en breken ze op.
Voeg blokjes gesneden ui, gehakte koriander en citroensap. Mash kort
alleen te mengen de smaken.

Serveer soep over rijst, garneer met koriander. Serveer saus chiltepe
aan de zijkant.

Pollo guisado

Gestoofde kip


Begin met een uur te vroeg

Dit recept is voor 5 of 6 porties

Ingrediënten —

  • 1 kip regelmatig drie aan vier pond gehakt
  • 1 ui gesneden ringen
  • Romeinen 10 tomaten, gehakt
  • 7 teentjes knoflook, regelmatig
  • 1 kaneelstokje in stukken gekalfd
  • 1 1 / 2 eetlepel suiker
  • 1 snuifje zout of naar smaak
  • 8 aardappelen geschild en gesneden in vier
  • 2 gram azijn
  • 2 blokjes kip
  • 6 laurierbladeren
  • Tijm 1 iets beter als het stok (ongeveer CIATRE vijf stokjes)
  • 4 wortelen partijen samen (8 stuks
  • 1 glas vers water
  • 2 eetlepels olie.

Voorbereiding —

In een hete pan met olie begint te Guizar kip met tijm, laurier, kaneel en knoflook. vervolgens in de pan ten minste vijf minuten verhuist hij de kip om te voorkomen dat plakken in de pan, dan toegevoegd water, zout, twee emmers van kippen, niet fijn gehakte tomaten, wortelen, aardappelen en ui ringen.

Het is bereid met een laag vuur ongeveer 15 tot 20 minuten als de kip al gaar, voeg de suiker en de azijn en laat ten minste vijf minuten boven het vuur, dit gerecht wordt gecombineerd met tortilla’s heet van de bakplaat, sommige avocado’s , en vooral met een goede eetlust.

 

 

Platillo vegetariano para jóvenes

vegetarische schotel voor jonge


Begin met 1 uur vooraf

Dit recept is voor porties

Ingrediënten —

  • 1 bosje broccoli grote
  • 1 bosje bloemkool groot
  • 1 middelgrote aubergine
  • 200g. verse groene bonen
  • 200g. verse erwten
  • 250g. wortel
  • 4 grote aardappels
  • * Sap van 5 citroenen
  • * Saus of dressing van uw keuze

Voorbereiding —

Was en desinfecteer groenten en snijd in vierkanten of, in het geval van broccoli en bloemkool apart door twijgen. Leg ze te koken in een pot ca. stoom. 30 minuten. Al gekookt, roer-bak in citroen en uw favoriete saus en plaats de schotel op een bedje van rijst. Genieten!
Favulosa is een bron van voedingsstoffen.

Ensalada en Escabeche

Pickled Salade


Begin met 2 uur van tevoren

Dit recept is voor 15 porties

Ingrediënten —

  • 10 wortelen van normaal formaat.
  • 2 Bloemkool, 2 pond groene bonen,
  • 2 broccoli, 2 pond gepelde Erwten,
  • 2 pond uien (klein) 20 tanden
  • 10 knoflook en paprika.
  • Een tak van vijf tijm en laurier.
  • Oh ja, een beetje azijn.

Voorbereiding —

Is gekookt alle soorten groenten met zout POC.
Wanneer deze halfbakken al begint te koelen.
Hij begint te bakken in olie (in een koekepan grote) ui, Chiles
coerlos pepers voor een beetje, voeg de tijm
en laurierblad en wanneer dit alles goed gebakken wordt toegevoegd
groenten en maakte hem een kopje azijn
een of twee kopjes water gekruid met zout, en zet Kook ys
allemaal samen, zodat het zuur en als je
die is smaakloos Voeg meer azijn en dan
begint te koelen te curta qye goede salade.

 

 

Chirmol Chapin

Pico de gallo Chapin


Begin met 1 voorafgaande hors

Dit recept is voor 6 porties

Ingrediënten —

  • 10 Tomaten (Tomaten Roma hier in de VS)
  • 1 / 2 ui, koriander takjes blanca1Unas
  • 1 limoen (limes hier in de VS)
  • Zout en peper naar smaak
  • Sommige verleden Tabasco (optioneel)

Voorbereiding —

In een ember, ijzer keuken of de BBQ, aze tomaten. Zij moeten worden zwart op alle zijden. Snipper ui en koriander. Wanneer de tomaten hoes, gebeitst (maar bijna zal ongedaan worden gemaakt). In een pyrex bal, combineren alle ingrediënten. Voeg zout en peper naar smaak. Als je een beetje pittig, voeg een paar druppels Tabasco. Dit kan worden gekoeld en pico de gallo envarsase voor later, maar dienen zij de hete op zijn jab of schoffel, haar huevos rancheros, enzovoort. Smakelijk!


Guacamole Chapin de casa


Begin met 30 minuten. vooraf

Dit recept is voor 4-6 porties

Ingrediënten —

  • 4 avocado’s
  • 1 / 2 grote ui
  • citroensap
  • oregano

Voorbereiding —

Snipper ui en voeg deze toe aan eindige gepureerde avocado. Of natuurlijk, als je wilt meer ui, dan kun je meer dan de helft. Vervolgens voegt u een kopje citroensap en een snufje oregano.

U kunt zout en peper naar smaak, gehakte (of een paar druppels chili saus) als je van pittig en gehakte koriander als een decoratief tintje. Te is heerlijk met tortilla of geroosterde tortilla’s (taco schelpen of nacho chips in het VK).

 

 

Ceviche de Camaron
(Carretilla de USAC)Trucks (USAC)


Begin met 1 uur vooraf

Dit recept is voor 6-8 porties

Ingrediënten —

  • 1 pond headless garnalen, geschild, gekookt koken (5 min)
  • 5 roma tomaten
  • 1 kop witte ui
  • 1 bosje koriander
  • 3 takjes munt
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 / 2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 / 2 theelepel peper
  • 3 citroenen (sap)
  • 10 druppels Tabasco peper
  • 1 / 8 cup Worcestershire saus
  • zout
  •  

Voorbereiding —

In een kom geplaatst garnalen en bedekt met citroensap en Worcestershire saus en laat zitten voor een half uur. Hak al de kruiden, uien en selderij. De tomaat in kleine stukjes gesneden (niet gekapte) en dit alles wordt toegevoegd aan de garnalen. Tenslotte voeg het zout, peper, knoflook en tabasco. Laat het rusten in de koelkast een half uur en dan geserveerd met de haan van de rechtsstaat en crackers.

Ceviche de Pescado

Vis Ceviche


Begin met 4 uur van tevoren

Dit recept is voor 6 porties

Ingrediënten —

  • 1 pond witte vis (zeebaars, Bass)
  • 10.12 limoenen (geen gebruik maken van de citroen Gringo … gebruik de “Limes”)
  • 4-5 – Tomaten (Roma tomaten)
  • 1 / 2 kop witte ui (niet MAUI uien)
  • 6,9 takjes peterselie
  • Lea & Perrins saus
  • Zout en peper naar smaak
  • Een Gallo Chardonnay gekoeld of voor degenen die wonen in No Californië
  • Saltine crackers

Voorbereiding —

Was de vis en zorg ervoor dat heeft geen doornen. Snij vis in middelgrote stukken. In een Pyrex glas 9 x 12 squeeze citroenen. Snipper ui en peterselie fijn en voeg de Pyrex. Hak de tomaten in middelgrote stukken en voeg aan de Pyrex. Voeg tenslotte de vis en roer goed. De vis moet worden gedekt met citroensap en andere ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een paar druppels van Lea & Perrins. Plaats de ceviche in de koelkast minstens 2 uur of totdat ze “kok” de vis. Serveer in een klein soperita met wat crackers en de Gallo degustelo!

Pie de Ayote

Pompoen pies


Begin met anticipatie

Dit recept is voor porties

Ingrediënten —

Ingrediënten voor het deeg:


  • Twee kopjes meel,
  • theelepel zout
  • 2 / 3 kop vaste plantaardig vet,
  • vijf eetlepels koud water en
  • rode pepersaus

 

Ingrediënten voor vulling:


  • een kop gepureerde pompoen,
  • deeg taarten,
  • twee eetlepels rozijnen,
  • 1 / 4 kopje water
  • twee eetlepels plantaardige olie,
  • middelgrote gehakte ui,
  • vier tot zes gram mager rundvlees.
  • Een eetlepel fijngehakte groene olijven,
  • een teentje geperste knoflook,
  • theelepel chilipoeder;
  • theelepel zout
  • 1 / 2 theelepel gemalen komijn,
  • 1 / 2 theelepel gemalen kaneel en
  • losgeklopt ei

 Pie de Ayote Voorbereiding —

Bereid het deeg:

Meng bloem en zout in een grote kom. Snijd het vet in stukken en voeg toe aan meel. Meng tot het een ruw deeg vormen. Combineer hete saus en water en strooi over het bloemmengsel, een eetlepel tegelijk, onder voortdurend roeren met een vork om alle sporen van de wanden van de kom te verwijderen. Draai het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed lichtjes. Refrigerate gedekt voor een uur.
Voorbereiden van de vulling:

Bereid de puree van pompoen en deeg voor de empanadas.
Plaats rozijnen in een kopje bal en dek af met kokend water. Laat 10 minuten staan en daarna uitlekken.
Op matig vuur, warmte olie in grote koekenpan. Als het warm is, voeg ui. Bak tot ze zacht zijn, ongeveer vijf minuten. Voeg vlees, olijven, knoflook, chili, zout, komijn en kaneel. Kook tot het vlees bruin licht wordt, om de zorg te verplaatsen naar het vlees apart in kleine stukjes, ongeveer vijf minuten. Voeg de beker van puree squash. Verwijder van het vuur en laat afkoelen.
Verwarm de oven op 37 graden F. Strijk het deeg op een met bloem bestoven oppervlak tot het 1 / 8 inch dik bereikt. Snijd acht cirkels ongeveer vijf centimeter in diameter. Plaats een gelijke hoeveelheid van de vulling op elke cirkel van deeg. Probeer te zetten slechts een kant, zoals wordt gedaan door het invullen van een double. Bevochtig de rand van elke cirkel met koud water. Vouw het deeg goed proberen te verzegelen de vulling. Plaats de empanadas op een dienblad. Barnícelas licht met losgeklopt ei. Bak tot ze goudbruin bereiken van een toon, ongeveer 25 minuten. Serveer terwijl nog warm licht.

Verduras en escabeche

Pickled Vegetables


Begin met anticipatie

Dit recept is voor porties

Ingrediënten —

  • 50 kleine uien en aanbesteding
  • 6 wortelen
  • 6 gebeitst Chiles
  • 1 kleine bloemkool
  • laurier
  • tijm
  • peper
  • oregano
  • zout
  • azijn
  • wit
  • olijfolie
  •  


Voorbereiding —

Deze groente salade is een schotel met azijn voor deze dagen, als hun speciale kennis ideaal is om de ham te begeleiden. Het is ook een andere optie om te eten in plaats van de tijd moet alleen weglaten de chili voor het hele gezin kan genieten.

Schoon uien door het verwijderen van de stengel en wortel. Snij de wortelen en bloemkool op een bevlieging. Cook bloemkool en afvoer het water. Diepe voor een korte tijd de wortel en ui totdat deze wordt transparant.

Grill de paprika, schil en schep de zaden. Laat afkoelen. Als het koud is groenten en kruiden te combineren in een decoratieve fles. Maak een azijn-gebaseerde dressing, olie en zout en dek de groenten. Serveer de volgende dag.

Ceviche de Camaron
(Carretilla de USAC)Trucks (USAC)



Begin met 1 uur vooraf

Dit recept is voor 6-8 porties

Ingrediënten —

·         1 pond headless garnalen, geschild, gekookt koken (5 min)

·         5 roma tomaten

·         1 kop witte ui

·         1 bosje koriander

·         3 takjes munt

·         1 stengel bleekselderij

·         1 / 2 theelepel knoflookpoeder

·         1 / 2 theelepel peper

·         3 citroenen (sap)

·         10 druppels Tabasco peper

·         1 / 8 cup Worcestershire saus

·         zout

·          

Voorbereiding —

In een kom geplaatst garnalen en bedekt met citroensap en Worcestershire saus en laat zitten voor een half uur. Hak al de kruiden, uien en selderij. De tomaat in kleine stukjes gesneden (niet gekapte) en dit alles wordt toegevoegd aan de garnalen. Tenslotte voeg het zout, peper, knoflook en tabasco. Laat het rusten in de koelkast een half uur en dan geserveerd met de haan van de rechtsstaat en crackers.

 

 

Ceviche de Pescado

Vis Ceviche


Begin met 4 uur van tevoren

Dit recept is voor 6 porties

Ingrediënten —

·         1 pond witte vis (zeebaars, Bass)

·         10.12 limoenen (geen gebruik maken van de citroen Gringo … gebruik de “Limes”)

·         4-5 – Tomaten (Roma tomaten)

·         1 / 2 kop witte ui (niet MAUI uien)

·         6,9 takjes peterselie

·         Lea & Perrins saus

·         Zout en peper naar smaak

·         Een Gallo Chardonnay gekoeld of voor degenen die wonen in No Californië

·         Saltine crackers

Voorbereiding —

Was de vis en zorg ervoor dat heeft geen doornen. Snij vis in middelgrote stukken. In een Pyrex glas 9 x 12 squeeze citroenen. Snipper ui en peterselie fijn en voeg de Pyrex. Hak de tomaten in middelgrote stukken en voeg aan de Pyrex. Voeg tenslotte de vis en roer goed. De vis moet worden gedekt met citroensap en andere ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een paar druppels van Lea & Perrins. Plaats de ceviche in de koelkast minstens 2 uur of totdat ze “kok” de vis. Serveer in een klein soperita met wat crackers en de Gallo degustelo!

Pie de Ayote

Pompoen pies


Begin met anticipatie

Dit recept is voor porties

Ingrediënten —

Ingrediënten voor het deeg:

·         Twee kopjes meel,

·         theelepel zout

·         2 / 3 kop vaste plantaardig vet,

·         vijf eetlepels koud water en

·         rode pepersaus


Ingrediënten voor vulling:

·         een kop gepureerde pompoen,

·         deeg taarten,

·         twee eetlepels rozijnen,

·         1 / 4 kopje water

·         twee eetlepels plantaardige olie,

·         middelgrote gehakte ui,

·         vier tot zes gram mager rundvlees.

·         Een eetlepel fijngehakte groene olijven,

·         een teentje geperste knoflook,

·         theelepel chilipoeder;

·         theelepel zout

·         1 / 2 theelepel gemalen komijn,

·         1 / 2 theelepel gemalen kaneel en

·         losgeklopt ei

Pie de Ayote Voorbereiding —

Bereid het deeg:

Meng bloem en zout in een grote kom. Snijd het vet in stukken en voeg toe aan meel. Meng tot het een ruw deeg vormen. Combineer hete saus en water en strooi over het bloemmengsel, een eetlepel tegelijk, onder voortdurend roeren met een vork om alle sporen van de wanden van de kom te verwijderen. Draai het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed lichtjes. Refrigerate gedekt voor een uur.
Voorbereiden van de vulling:

Bereid de puree van pompoen en deeg voor de empanadas.
Plaats rozijnen in een kopje bal en dek af met kokend water. Laat 10 minuten staan en daarna uitlekken.
Op matig vuur, warmte olie in grote koekenpan. Als het warm is, voeg ui. Bak tot ze zacht zijn, ongeveer vijf minuten. Voeg vlees, olijven, knoflook, chili, zout, komijn en kaneel. Kook tot het vlees bruin licht wordt, om de zorg te verplaatsen naar het vlees apart in kleine stukjes, ongeveer vijf minuten. Voeg de beker van puree squash. Verwijder van het vuur en laat afkoelen.
Verwarm de oven op 37 graden F. Strijk het deeg op een met bloem bestoven oppervlak tot het 1 / 8 inch dik bereikt. Snijd acht cirkels ongeveer vijf centimeter in diameter. Plaats een gelijke hoeveelheid van de vulling op elke cirkel van deeg. Probeer te zetten slechts een kant, zoals wordt gedaan door het invullen van een double. Bevochtig de rand van elke cirkel met koud water. Vouw het deeg goed proberen te verzegelen de vulling. Plaats de empanadas op een dienblad. Barnícelas licht met losgeklopt ei. Bak tot ze goudbruin bereiken van een toon, ongeveer 25 minuten. Serveer terwijl nog warm licht.

 

 

Ayote


Begin met anticipatie

Dit recept is voor porties

Ingrediënten —

·         1 pompoen tijd,

·         1 / 2 kap van bruine suiker,

·         1 kaneelstokje,

·         1 / 2 cm gemberwortel

·         4 peper vet.

Voorbereiding —

Het begint de reguliere pompoen in stukken en kook ze in weinig water met de bruine suiker, kaneel, gember en gemalen peper. Het is gaar gekookt en alle water is verbruikt.


 

 

Jocotes en miel

Pruimen in honing


Begin met anticipatie

Dit recept is voor porties

Ingrediënten —

·         50 pruimen,

·         1 / 2 kap van bruine suiker,

·         1 kaneelstokje.

Voorbereiding —

Ze krijgen de pruimen met kaneel koken en wanneer ze barsten voeg de bruine suiker, links aanhouden tot de stroop dikker.


Tamales de chipilín


Begin met 2 uur van tevoren

Dit recept is voor 30 porties

Ingrediënten —

·         10 gram blad chipilín

·         4 gram reuzel (of naar smaak)

·         1 / 2 pond witte kaas (feta kaas kan worden gebruikt [Grieks] of tropische kaas) FACULTATIEF

·         2 1 / 2 pond maïsmeel (Maseca)

·         zout naar smaak.

·         Behuizing:

·         1 zakje doubler (maïs blad) voldoende voor 30 porties of wikkel maïs blad

Voorbereiding —

Was en droog bladeren chipilín.
Meng bloem met water tot je ballen kunnen vormen. Voeg vervolgens de overige ingrediënten. meng goed.
Als u doubler blad geweekt in heet water voor een paar minuten tot ensuavescan, dan uit het water en droog ze af.
Plaats deeg gevormd in de Bender en sluit het. De grootte is ongeveer 4 gram of smaak.
Cook gestoomde ongeveer 40 minuten.
Serveer warm.

 

Plato del Carne             Vleesschotel

 

  • 600 gram riblappen, in blokjes gesneden.
  • 50 gram bak- en braadvet
  • 300 gram uien, gepeld en klein gesneden
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 500 gram tomaten, in plakjes gesneden
  • 1 rode Spaanse peper, klein gesneden
  • ½ theelepel tijm
  • 1 laurierblad
  • bouillon (van tablet)
  • 1 dl koffieroom

 

(Klop de blokjes riblap tot vrij dunne plakjes uit, of vraag of de slager dat even voor je doet.)

Verhit het braadvet in een koekenpan en bak de plakjes vlees snel aan beide kanten lichtbruin.

Leg het vlees, de uien met knoflook en de tomaten laagsgewijs in een ca. 6 cm hoge ingevette ovenschaal. Strooi wat peper, zout, rode peper en tijm tussen de lagen!

Leg het laurierblad erbij en schenk zoveel bouillon in de schaal dat alles net bedekt is.

Bak het gerecht ca. 1 uur in de voorverwarmde oven op 225 °C tot het vlees gaar is en er een lichtbruin korstje ontstaan is.

Schenk voor het serveren de room over het gerecht.

Serveren met rijst en een frisse salade.

Buen Provecho!

Kip met groene saus     –     Guatemalteeks gerecht

 

  • 1 kip, in delen, ontveld en ontvet
  • 1 liter water
  • 1 theelepel zout
  • 2 tortilla’s, in reepjes
  • 1 eetlepel pepita’s (pompoenpitjes)
  • 50 gram sesamzaadjes
  • 3 volle eetlepels fijngehakte koriander
  • 3 volle eetlepels fijngehakte lente-uitjes, alleen het groene deel.
  • 100 gram tomatillos (Mexicaanse groene tomaatjes) in plakjes 
  • 1-2 theelepels plakjes groene Spaanse peper
  • 1 eetlepel maïsolie

 

Kook de kip ca. 30 minuten in het water met het zout in een afgedekte pan totdat de kip zacht is. Haal de kip uit de pan en houd deze apart.

Week de tortilla’s in de achtergebleven bouillon.

Rooster de pompoenpitten en de sesamzaadjes in een droge koekenpan op laag vuur totdat ze een lichtbruine kleur krijgen (ca. 10 minuten).

Bereid de saus in een keukenmachine; maal eerst de pompoenpitten en de sesamzaadjes fijn. Voeg dan de koriander, het groen van de lente uitjes, de tomatillos, de peperplakjes en ¼ van de bouillon toe. Voeg ook de geweekte tortilla’s toe en laat de machine draaien tot een smeuïge pasta ontstaat.

Bak de kipdelen in hete olie op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg de groene saus toe en de rest van de bouillon, echter niet meer dan ½ liter!

Laat het geheel op laag vuur ca. 15 minuten sudderen totdat de saus ingedikt is tot een dikke, rijke, groene massa!

Buen provecho!!